Vi hjälper dig att hitta din nya hyresgäst 
eller hyresvärd

Bor du för stort, dyrt eller är det tomt hemma? Dina extra kvadratmeter kan ge dig både sällskap och bidrag till hyran. Genom att dela hem kan  vi göra nytta för fler.

BeLiving är en lösning för att skapa värdefulla matchningar och erbjuder även support samt trygghet hela vägen.

En lösning för alla som har möjligheten att dela ett rum

En stor del av vårt syfte är att skapa hållbara sätt att leva tillsammans, vi tror på att skapa ett mervärde genom att brygga generationer.

Genom att hyra ut ett rum till en ung vuxen främjar vi kamratskap och hjälper en ung person i ett tidigt skedde av sitt liv att ha en plats att bo på under sina studier eller av andra själv. På så sätt för vi människor närmre varandra och skapar ett mer sammanfogat samhälle.

BeLiving under COVID-19

Antalet enskilda hushåll fortsätter att öka särskilt i stora städer samtidigt som en  växande efterfrågan på prisvärda boenden efterfrågas bland studenter och unga vuxna.

Vi har också en ökande grad av människor som drabbas av ensamhet och social isolation som bara har förvärrats under pandemin.

Eftersom COVID-19 är så farlig för individer i riskgruppen så är vårt ställningstagande att vi inte nuvarande inte matchar personer som befinner sig i riskgruppen. Vi hänvisar till folkhälsomyndigheten för rådfrågning och vidare rekommendationer. 

Hur funkar det?

Registrera dig

Fyll i vårt formulär! Du kan även ringa oss om du har frågor eller behöver hjälp.

Värdeanalys

Du får en personlig kontakt som matchar dina behov och värderingar med en lämplig kandidat.

 

Matchning & Överenskommelse

Personkemin och eventuella funderingar stäms av vid ett första möte. Antigen digitalt eller över en fika. 

Vi stöttar med matchning, kontraktsskrivning och betalningslösningar.

Komma igång

Allt är nu klart för att flytta ihop.

Vi är med på resan och står för den bakomliggande strukturen för betalningar och supportrar vid eventuella frågor och förnyelse av kontrakt.

Benefits of home sharing

Hyresvärdar
  • Extra inkomst
  • Bygg värdefulla relationer
  • Familj och vänner kan känna sig säkra vetande att du inte är ensam
  • Ge tillbaka genom att erbjuda prisvärt husrum får de i behov
  • Brygga kommunikationen mellan generationer
Hyresgäster
  • Prisvärd och flexibel boendeform
  • Bygg värdefulla relationer
  • Brygga kommunikationen mellan generationerOlga, 77

Room to
share

Armando 26

Student
Looking for
an 8 month
contract

BeLiving story

Olga, 77 har varit änka sedan åtta år tillbaka. Hon får det allt svårare att klara sig själv och i dagsläget är det hennes son som åker till henne i huset på Ekerö och hjälper henne med enklare ärenden. Hon har ansökt om ett seniorboende men köerna är ofta 5-10 år långa, hennes son behövde avlastning i sitt redan hektiska familjeliv. Han vände sig till BeLiving.

BeLiving såg efter Olgas behov och kunde dessutom erbjuda Armando, en utbytesstudent från Portugal som arbetar i ett vetenskapligt projekt för hotade arter i Östersjön. Eftersom han behövde en bostad i Stockholm under 12 månaders tid passade den här lösningen honom utmärkt.  Vad de båda inte förväntade sig är att de insåg komma överens väldigt bra och skapade en nära kontakt. När Armando flyttade tillbaka till Portugal behöll de kontakten över telefon.

 

Jag vill veta mer