Hyr eller
Hyr ut ett rum

Vi hjälper dig att hitta din nya hyresgäst eller hyresvärd

Bor du för stort, dyrt eller tomt? Dina extra kvadratmeter kan ge dig både sällskap och bidrag till hyran. Genom att dela hem kan  vi göra nytta för fler.

BeLiving är en lösning för att skapa värdefulla matchningar och erbjuder även support samt trygghet hela vägen.

En lösning för alla som har möjligheten att dela ett rum

En stor del av vårt syfte är att skapa hållbara sätt att leva tillsammans, vi tror på att skapa mervärde genom att brygga generationer.

Genom att hyra ut ett rum till en ung vuxen främjar vi kamratskap och hjälper en ung person i ett tidigt skedde av sitt liv att ha en plats att bo på under sina studier eller av andra själv. På så sätt för vi människor närmre varandra och skapar ett mer sammanfogat samhälle.

BeLiving under COVID-19

Antalet enskilda hushåll fortsätter att öka särskilt i stora städer samtidigt som en  växande efterfrågan på prisvärda boenden efterfrågas bland studenter och unga vuxna.

Vi har också en ökande grad av människor som drabbas av ensamhet och social isolation, som bara har förvärrats under pandemin.

Eftersom COVID-19 är så farlig för individer i riskgruppen så är vårt ställningstagande att den person som flyttar ihop med någon i en riskgrupp har antikroppar eller på annat sätt inte utgör fara för varandra. Vi hänvisar därför direkt till folkhälsomyndigheten för rådfrågning och vidare rekommendationer. 

Hur det funkar

Registrera dig

Lämna dina uppgifter och önskemål i ett enkelt formulär

Värdeanalys

Personlig kontakt och hjälp att hitta din match för boende. Därefter för vi er samman så att ni kan känna att personkemin stämmer

 

Matchning & Överenskommelse

När bägge parter är överens stöttar vi vid kontraktsskrivning

och betalningsförfaranden så att trygghet skapas för bägge parter

Komma igång

Allt är nu klart för att flytta ihop eller för utförande av tjänster

BeLiving står för den bakomliggande strukturen för betalningar och supportrar vid eventuella frågor och nya kontrakt

Benefits of home sharing

Hyresvärdar
  • Extra inkomst
  • Bygg värdefulla relationer
  • Familj och vänner kan känna sig säkra vetande att du inte är ensam
  • Ge tillbaka genom att erbjuda prisvärt husrum får de i behov
  • Brygga kommunikationen mellan generationer
Hyresgäster
  • Prisvärd och flexibel boendeform
  • Bygg värdefulla relationer
  • Brygga kommunikationen mellan generationerCreating BeLiving stories

Olga, 77 har varit änka sedan åtta år tillbaka. Hon får det allt svårare att klara sig själv och i dagsläget är det hennes son som åker till henne i huset på Ekerö och hjälper henne med enklare ärenden. Hon har ansökt om ett seniorboende men köerna är ofta 5-10 år långa, hennes son behövde avlastning i sitt redan hektiska familjeliv. Han vände sig till BeLiving.

BeLiving såg efter Olgas behov och kunde dessutom erbjuda Armando, en utbytesstudent från Portugal som arbetar i ett vetenskapligt projekt för hotade arter i Östersjön. Eftersom han behövde en bostad i Stockholm under 12 månaders tid passade den här lösningen honom utmärkt.  Vad de båda inte förväntade sig är att de insåg komma överens väldigt bra och skapade en nära kontakt. När Armando flyttade tillbaka till Portugal behöll de kontakten över telefon.

Jag vill veta mer